Единственият разкрит нарушител в парка на Трънското ждрело е … пръчът, който счупи прозореца на информационния център

От 2017 година насам, когато пръч се блъсна във вратата на Информационния център, друг нарушител не е бил заснет от охранителните камери на парка на Ждрелото на река Ерма. Хвърляне на боклук, счупени съоръжения и повредени барбекюта не са оставили следа при видеонаблюдението, защото обикновено се случват нощем, там няма осветление и не се вижда нищо на камерите.

Обяснението за затрудненията при установяването на нарушителите беше съобщено от кмета на Община Трън Цветислава Цветкова. „Обмисляли сме, ако има отворени места по временната заетост, може и да назначим някой човек да стои там, да пази“, уточни градоначалникът пред zapadno.com.

Тя разказа, че в близкия до парка мотел, който не функционира от години, има жива охрана и през нощта, но това не може да помогне на парка, защото разстоянието е твърде голямо и охраната не може да види нищо от случващото се до Ждрелото на река Ерма.

По този повод Цветислава Цветкова разкри подробности около случая с крана на чешмата в парка, за който zapernik.com писа. След като преди няколко седмици отговорникът за Информационния център съобщи във Фейсбук, че кранът е бил откраднат, последва естествено възмущение на стотици хора за посегателството върху общинската собственост. По-късно същият отговорник призна, че със закъснение е разбрала, че кранът не е бил откраднат, а подменен от друг служител на Общината.

Кметът сложи край на въпросителните с уточнението: „Не е откраднат, а беше подменен, защото се е спукал през зимата.“.

Коментари

коментара