ФК Димитровец(Ковачевци) изигра първия си мач след 11-годишно прекъсване

След единадесет годишно прекъсване на стадиона в Ковачевци местния отбор Димитровец прие гостите от Чорни Брезник.
Преди началото на срещата бе организирана кратко тържество и бяха наградени някои местни бивши футболисти и деятели от настоящото футболно ръководство на отбора. На фланелките на домакините беше изписан и новият споносор на отбора в лицето на букмейкърската компания Palms bet , съобщават от клуба.
Публика бе дошла да подкрепи своя нов и възроден отбор с надеждата за първа победа.
Срещата започна със спорна дузпа още във втората минута, при едно безобидно съприкосновение на играч, на гостите, който падна в наказателното поле и може би това ,че извика толкова силно заблуди съдията и той посочи бялата точка. Последва логичен протест от домакините, но главния съдия не промени своето решение. Дузпата бе точно изпълнена в долния десен ъгъл и 0-1.
Играчите на Димитровец реагираха като ужилени след първия гол във вратата си. Последваха няколко опасни атаки и разбърквания пред брезнишката врата. Напористия И. Младенов и Б.Седаев подпомагани от капитана в средата М . Антонов , който умее да раздвижи и разнообразява играта и неговите колеги , накараха гостите да изпитват трудности и объркването в техните редици не закъсня.
След като бе изведен отлично Седаев той напредна и технично сам покрай вратаря прокара топката за 1-1. Това даде криле на Димитровец и те продължиха своя натиск.Отново след отличен пас от средата на терена от дълбочина Седаев напредна, но бе затворен от защитниците на Чорни. Той обаче стигна до аут линията финтира един от тях центрира отлично в малкия пеналт прехвърли слисания вратар и защитата до него и сервира топката на чакащия на втора греда много хитро И. Младенов .
Обратът бе налице – 2-1.
Така и завърши първото полувреме. През втората част опитния отбор на Чорни, който преди две години завърши на второ място в ОФГ Перник се съвзе. От страна на домакините също бяха направени няколко смени. Гостите наложиха превес печелеха единоборствата раздвижиха играта и по фланговете , халфовата линия се събуди и резултата от това не закъсня.
При една атака на брезнинчани, техен нападател бе изведен на добра позиция и изравни за 2-2. Отново при поредната тяхна атака, след кратко разбъркване топката се озова отново във вратата на Димитровец.
Домакините не се предаваха и последваха няколко остри единоборства и влизания, които бяха на ръба на позволеното. Около десетина минути преди края при резултат 2-3 една отлична атака на Димитровец от ляво бе проиграна от техен нападател, който вместо да подаде се засуети или реши да реализира сам и пропусна момента да подаде пас на свой съотборник , който бе на чиста позиция в наказателното поле.
Скоро след това се контузи централния  защитник на домакините и тъй като бяха направени вече 5 смени трябваше да доиграят мача с човек по-малко.
Това помогна на опитните гости, за които не бе трудно да отбележат за 2-4, което оформи и крайния резултат.
Въпреки това дебютът на новия отбор на Димитровец остави добро впечатление със своето себераздаване и сърцата игра. В състава на клуба играе някогашната легенда на Рилски Спортист В.Спаиски, който е записал десетки мачове в Б група с Рилецо и в А група със Спартак Пловдив. Друго ново попълнение и очакван с голямо нетърпение е и бившият играч на Левски Сф Саша Симонович.
Следващата среща на Димитровец е срещу отбора на Рудничар.

Коментари

коментара