„Вместо да ни дават пример по старите хора, правят ето това!!!“, коментира Росица Такева, която е пуснала в една от групите на Рударци клипа.

Нарушителите въобще не се притесняват и не им пука обаче. Изхвърлят излишното от дома си и си тръгват. После Нова телевизия пак ще ни дава пред цяла България, как в Перник било мръсно.

Жителите на Рударци призовават общината да се сезира, да се издирят мърлячите по номера на колата и да бъдат глобени. Те обаче не вярват, че ще съседите им ще спрат да си изхвърлят боклука – ако не го правят около контейнерите, то ще започнат да изхвърлят кочината си в някоя горичка.

Както се разбра, богаташите от селата Рударци, Кладница и Делта Хил, плащат най-ниските данъци за смет и къщи, но цапат най-много. Кметът на Перник Станислав Владимиров се закани да промени това от следващата година.

„За Перник“ ще подаде снимките в Община Перник и ще информира ръководството за случая.

Ето коментарите на перничани в социалната мрежа Фейсбук:

Ina Georgieva Точно тези са от поколението, които по време на соца правеха скандали на деца и бременни жени,ако не им направят място автобуса!
Сега викат за комунистите и са си същите помияри!

Katerina Kreovska Отдавна старите хора не са за пример, старостта не върви ръка за ръка с мъдростта и възпитанието, тези са били млади невъзпитани също 😒

Светослав Григоров Реално аз виждам предимно стари хора да изхвърлят тонове боклук около кофите – строителни отпадъци или сухи клони, треви и листя. Говорил съм многократно с моите съседи – да не правят подонби свинщини, но винаги отговора е: аз съм си хвърля тук така бокука от преди да се родиш. Ти ли ще ми правиш забележка или любимото ми – къде да го хвърля? Или просто си мъкнат и мълчат.
Така че не е неочаквано подобно поведение.