Кой трови дни наред хората от кв. Църква? РИОСВ-София започна проверки на всички стопански сгради в района

Лаборатория на изпълнителна агенция по околна среда е измерила на място показателите на атмосферния въздух на територията на пернишкия квартал „Църква“.

От РИОСВ – София  са събощили, че ще извършат поредица от проверки на всички стопански обекти в района на квартал „Църква“ с цел установяване източника на миризми, информира Кракра тв.

На 3-ти септември, след подадени множество сигнали на зеления телефон, Община Перник веднага е разпоредила проверка, сезирани са всички институци, поканени са и хората, подали сигнала, но те отказали да присъстват на проверката.

Инспекцита е направила обход в района на 16-то ОУ, на улиците „Димитър Благоев“ и „Кралевски път“ в кв. Църква, където по сигналите на граждани е усетена най-силно неприятната миризма.  В деня на проверката не са установени източници на горивни процеси и опасни емисии.
На следващия ден, 4-ти септември е получен нов сигнал. Експерти извършват незабавна проверка на площадката на завод „Стомана Индъстри“. Там се установява експлоатация на електродъговата пещ в електростоманодобивен цех, скрапобаза и шредерна инсталация.Инспекторите не установяват изпускане на вредни вещества във въздуха в момента на проверката. Не са установени горивни процеси, нито следи от такива.

Това обаче не е краят. От РИОСВ започват проверки на всички стопански обекти в района на квартал Църква в търсене на източника на замърсяване.

Коментари

коментара