Мъртво пиян с БМВ катастрофира на магистрала „Струма“

Около един час преди полунощ, на автомагистрала „Струма“ е самокатастрофирал лек автомобил „БМВ“, удряйки се в разделителната мантинела, съобщават от МВР Перник.

Колата е управлявана от 49-годишен жител на гр. Нови Искър. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени рекордните 3, 00 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка. Автомобилът е иззет и работата по документиране на случая продължава. 

62-годишен на съд за управление на автомобил с чужди регистрационни табели.

На 27 април тази година, на пътя в брезнишкото с. Селищен дол е проверен товарен автомобил „УАЗ“, шофиран от 62-годишен местен жител. Оказало се, че номерата на автомобила са от друго моторно превозно средство. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. 

Жител на гр. Ракитово ще отговаря за управление на автомобил с неистинска книжка.

На 08 март тази година, в брезнишкото с. Велковци е проверен лек автомобил, шофиран от 22-годишен от гр. Ракитово, общ. Пазарджик. Полицаите установили, че младежът е с неистинско свидетелство за правоуправление.  Изготвената експертиза установила по безспорен начин фалшивата книжка. Привлечен е като обвиняем по чл. 316 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. 

Работата по двата случая продължава съвместно с прокуратурата. 

 

Share Button

Коментари

коментара