Още един футболист с covid-19 в Перник. Какво се случва с „Миньор“?

Още ще един състезател на футболен клуб Миньор е дал положителна проба за коронавирус. С него заразените пернишки футболисти стават 13. Целият отбор е разпуснат от базата в Ковачевци, където първоначално бяха затворени под карантина. 

По предписание на РЗИ целият футболен състав – заразени и незаразени, футболисти и треньори са се прибрали по домовете си и са под карантина до 22 юли, разбра zaPerniк.com.

13-те заразени момчета са в добро здравословно състояние, няма нито един от тях с проблемна симптоматика. Стоят си вкъщи и си спазват карантината. Футболистите с отрицатерен резултат за коронавирус също са затворени в домовете си, но те провеждат тренировки в домашни условия. 

Защото първенството предстои, независимо, че covid-19 осуети плановете за трениравки и контроли на „чуковете“.

Днес, от 14:00ч. се тегли жребия за първенството в сградата на БФС. Представители на „Миньор- Перник“ са на място, за да проследят тегленето на жребия. Първенството стартира на 7-ми август. Дотогава перничани ще се постараят да компенсират прекъснатата подготовка и да влязат във форма.

Междувременно усилени ремонтни дейности текат на Стадиона на Мира. От Община Перник подготвят спортната база за да отговаря на всички изисквания за мачове от префесионалната лига.

ZaPernik.com разбра, че се поставят парапети, подменя се осветлението, освежават се съблекалните, поставя се видеонаблюдение, чистат се храсти, боядисват се парапети и други дейности, с които пернишкия стадион да придобие приветлив вид.

 

Коментари

коментара