Арестуваха трима перничани по сигнал – носили стълба и се криели зад ограда

Трима са задържани вчера през нощта по подозрение за кражби.

Около 03, 20 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за мъже, които носели стълба и се криели до ограда на ул. „Еманоил Васкидович“ в областния град. Района бил блокиран от полиция и белезниците щракнали около ръцете на двама перничани на 42 и 44 години и 37-годишен столичанин. Наложена им е 24 часова мярка по Закона за МВР. Проверява се дали задържаните са автори на кражби в района и областта, както и причината за нощния  им гастрол. 

Започнато е досъдебно производство и разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник. 

25-годишен на съд за кражба.

На 07 април тази година във Второ РУ е подаден сигнал за откраднати метални тръби, винкели, елементи за арматура и смесителна батерия от къща в пернишкия кв. „Църква“. Полицаите започнали досъдебно производство и след проведени множество действия по разследването е установен извършителя на деянието – 25-годишен перничанин. Привлечен е като обвиняем по чл. 195, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

Кражба на ток е установена в гр. Радомир. 

На 10 юли служители от РУ – Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили къща на ул. „Васил Левски“ Констатирано е неправомерно въздействие върху електромера, измерващ изразходваната електрическа енергия. Имотът е собственост на 37-годишен местен жител. 

Образувано е досъдебно производство и работата продължава. 

Жител на радомирското с. Стефаново ще отговаря за кражба на ток.

На 14 май тази година служители на РУ – Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в с. Стефаново, собственост на 68-годишен местен жител. Установено е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и глоба до 15 хиляди лева. 

Коментари

коментара