Кметът на Перник връща решението за високата си заплата и разкри цялата манипулация

Станислав Владимиров - Станката плакат

Кметът на Перник Станислав Владимиров – Станката връща решението на общинския съвет за максимална заплата, което бе гласувано миналата седмица, научи ексклузивно ZaPernik.com.

Подробности за темата на месеца, разяснява лично кмета.

Господин Владимиров, защо ще върнете решението на Общинския съвет за увеличение на заплатата ви до максимална?

Станахме свидетели на една грозна манипулация на моите опоненти, в която разпространиха пред цяла България слуха, че кмета на Перник искал и ще взема най-високата заплата. Първоначално не мислех да отговарям на тези клевети, но след като това се превърна в тема, обсъждана от цяла България, ще обясня на хората, какво става.

Първо, моето предложение не бе за максимална заплата. Аз поисках увеличение на заплата до 4200 лева бруто, тоест аз ще получавам около 3850 лева. От тази сума, аз ще плащам и актовете, които всеки кмет получава лично, така, че реално ще се издържам с много по-малко пари.

На Комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет обаче предлагат и гласуват друга заплата, която аз не съм искал никога – максималната. На заседание на Общинския съвет гласуват не моето предложение, а тяхното. След което разтръбиха пред цяла България, че едва ли не аз съм искал най-високото кметско възнаграждение.

Защо така го направиха?

Аз го казах вчера и в Би Ти Ви. Защото по този начин, това е единствения начин председателя на Общинския съвет от партия ВМРО и неговите двама заместника от ГЕРБ и БДЦ да си вдигнат техните заплати, защото получават 90% от кметската. Моята заплата никога не е проблем, защото по закон не се плаща от парите на пернишките данъкоплатци. Обаче парите на председателя на Общинския съвет от ВМРО и заместниците му от ГЕРБ и БДЦ ще се плащат от данъците перничани.  Те си го бяха измислили страхотно – да омаскарят кмета, а между капките да си вдигнат своите заплати. И както виждате никой не говори за тях. Всички говорят за мен.

Искате да кажете, че общинския съвет ви бойкотира?

Те го правят постоянно. Те отхвърлиха моето предложение, гласуваха си тяхно, и обвиниха мен за техните решения. Опитаха се да настроят обществото срещу мен, но когато видяха широката обществена подкрепа на хората им стана ясно, че номера няма да мине. На лъжата краката са къси.

Какво ще предприемете?

Ще върна решението на Общинския съвет и ще предложа отново моето предложение, което беше за нормално увеличение на кметската заплата. Аз наистина имам намерение да се издържам честно – от заплатата си, както винаги съм го правил. Опонентите ми не го разбират това и чрез манипулации, медии и внушения в интернет се опитват да настроят общественото мнение срещу мен.

Искате да кажете, че вие няма да вземате заплата от 6000 лева?

Категорично заявявам, че аз тази заплата няма да вземам. Искам увеличението,което аз предложих да получавам 3850 лева чисто, а те не ми гласуваха, за да ме вкарат в капан.

Обиден ли сте за създалата се ситуация?

Ако знаете колко много капани са ми заложени навсякъде. Това е само едно от нещата, които излизат на повърхността. Почти във всяка област, моите опоненти са ми заложили капани, но работата ми е не да съм обиден, а да работя за обществото на Перник. Искам да променя този град! И ще го направя!

Коментари

коментара