Колко е струвало на Община Перник почистването на коритото на река Струма?

Почистването на коритото на река Струма и речния бряг, започнало в края на декември миналата година в района от пл. „Кракра Пернишки“ до ЖП моста при местността „Кървавото“ от фирмата за озеленяване „Еко Грийн Перник“ ДЗЗД във връзка с договора, който фирмата има с община Перник е струвало 52 993,02 лв.“.

Това стана ясно от отговора на кмета община Перник Станислав Владимиров на заседанието на ОбС – Перник. В отговора си градоначалникът добавя, че дейностите по почистване на речното корито, възложени от предишното общинско ръководство са изпълнени след провеждане на обществена поръчка и са фактурирани за 171 752,71 лв., за участъците с обща дължина 1700 м.

Участъците, за които са били сключени договори са: участък на р. Струма от моста на ул. Средец до жп мост местността Кървавото“ с дължина 400м.; участъка на р. Струма от моста на ул. „Св. св. Кирил и Методий до моста, попадащ в ПИ и индефикатор 55871.507.64“ – дължина 1100 м., участъка при бл. 60, ул. Благой Гебрев, кв. Изток с дължина 150 м.

Припомняме, че след встъпването на Станислав Владимиров в длъжност започна и почистването на коритото на река Струма в участъка от моста на „Кауфланд „ до моста на пл. „Кракра Пернишки“, което бе извършено от ОП „ФЛОР“.

Коментари

коментара