Обединен детски комплекс в Перник събира децата на безплатна лятна занималня

За поредна година през месец юли Обединен детски комплекс в Перник организира летен отдих за децата и учениците. Заниманията са безплатни, започват от днес и ще се провеждат във времето от 9 до 16 часа при спазването на строги противоепидемични мерки.

Заради усложнената епидемична обстановка това лято, посещаемостта е ограничена. Ще бъдат сформирани пет групи от по 10 деца, а заниманията са обособени в няколко блока. Спортни, естрадни и народни танци, спортни игри и забавления, пърформанс и театър на движението, разучаване на народни песни, творчески работилници са само част от програмата, която е изготвена за тазгодишното лято. Ще има ателие за карнавални костюми от хартия и вторични отпадъци.

Директорът на ОДК Тавя Китанова заяви пред БНР, че програмата е направена така, че „информацията, която децата ще имат възможност да получат да бъде адресирана най- вече и към това децата да се забавляват и в същото време със забавленията да получат и полезни знания.”

Образователни беседи ще изнесат експерти от РЗИ, Пожарна безопасност и защита на населението и ОД на МВР.

„Предвиждаме повечето занимания да бъдат на открито. Нашият комплекс се намира на едно изключително място- това е градският парк, така че реално в много чиста среда ние можем да си разположим и нашите занимания”, каза Китанова.

Коментари

коментара