Отрицателна е втората проба за covid-19 на 55-годишната служителка в детска градина „Пролет“

Отрицателна е втората проба за коронавирус на 55-годишната служителка на детска градина „Пролет“, съобщиха до zapernik.com. Жената бе поставена под 14-дневна карантина, без симптоми, след като първият тест за covid-19 е излязал с положителен разултат. 

Отрицателни са и пробите на децата от градината. А карантината на всички вече е премахната, потвърди пред zaPernik.com зам.директорката на РЗИ – Перник доктор Димитрова. Пробите са пратени в две лаборатории – в Перник и София и е установен отрицателен резултат, каза още Димитрова.

Това е третият случай в Перник на уж заразена с коронавирус учителка в детска градина. Припомняме, че подобна „грешка“ стана и при две учителки от детска градина „Родолюбче“ в Перник.  И в трите случая учителките не са имали каквито и да било симптоми на болестта, а в последствие се оказаха напълно здрави.

Попитахме доктор Димитрова как си обяснява факта, че веднъж една проба е положителна, а при повторно тестване се оказва отрицателна.

„И аз не мога да си го обясня това. Казват, че в 90 процента от случаите теста е верен“, споделя Димитрова. Според нея няма как вируса да го има днес, а утре изведнъж да изчезне и очевидно става въпрос за грешни резултати.

 

Коментари

коментара