За първи път Панорамата на средното образование в Перник е виртуална

Виртуална панорама на средното образование се провежда в Перник. Целта е кандидат-гимназистите и техните родители да направят своя информиран избор на образование, съобразен с тенденциите на пазара на труда.

Презентациите и видеата са качени на Фейсбук страницата на Регионалното управление на образованието, сайта на Обединения детски комплекс и Фейсбук страницатa на Центъра за кариерно ориентиране.

Заради извънредната епидемична обстановка традиционната Панорама на средното образование за първи път се провежда виртуално.Тя е под наслов „А сега накъде …къде да уча?”, а организатори са Регионалното управление на образованието – Перник и Центъра за кариерно ориентиране към Обединения детски комплекс.

С презентации и видеа професионалните и профилирани гимназии и средните училища на територията на региона представят професиите и профилите, по които ще обучават ученици през новата учебна година, както и възможностите за реализация след завършване на образованието.

И тази година при изготвянето на план- приема е спазена тендецията да се търси златното сечение между желанията на учениците, и търсенето на пазара на труда, заявиха от Регионалното управление на образованието. Със своя презентация в Панорамата участва и ученическото общежитие./БНР

Коментари

коментара