Треньорът на Миньор Юри Васев: Играхме честно. Това ми е най-трудното влизане в професионалния футбол

„Това ми е най-трудното влизане в професионалния футбол. Играхме изключително честно. Всички 19 кръга, които изиграхме, бе с футболни средства. Без да се занимаваме с удари под кръста, както други отбори. Поздравявам феновете в Перник за този успех. Ще продължим да изграждаме отбор от млади футболисти. Имаме идея да привличаме още млади играчи. Работим върху селекцията, но ще бъдат обявени, след като подпишат професионални договори. Няма да се прави мащабна селекция, а ще се вземат играчи, които само да вдигнат класата“.

Това каза треньорът на Миньор Перник Юри Васев по време на брифинг по повод влизането на пернишкия отбор в професионалната лига.

„Искам да стабилизираме отбора, трябва време на тези млади момчета. Ще започнем на 8 юни подготовката. Тя ще протече на три етапа. Ще търсим да изиграем 8 или 9 контролни срещи. Ще направим една по-дълга подготовка от 45-50 дни. Първата контрола е на 20 юни с Монтана“, допълни Васев.

„Миньор Перник има най-верните фенове в България. Еуфорията е голяма в Перник, но не влизаме в Б група само, за да си играем. Влизаме с цели, а те са  първите места в групата, уверен е председатерля на клуба Ангел Христов. Той допълни, че с Община Перник се работи много добре и получават неуобходимата подкрепа.  Христов е горд от резулатата, който показа Миньор.

„Миньор Перник е със 101-годишна история. Емблематичен клуб, през който са преминали изключително много футоблни таланти. Тези седем години, в които отбора беше в аватьорския футбол бяха изключително трудни и тежки. Защото всички сме на мнение, че мястото на Миньор – Перник не в аматьорския футбол“, каза секретарят на общината Мартин Жлябинков, който е част от ръководствоно нак луба. По думите му Миньор напълно заслужи мястото си в професионалния футбол и бе лидер в своята група.

„Оттук насетне нашата цел е за изградим един сериозен отбор, една добра организация и нужните предпоставки Миньор да се върне в А професонална група. Затова сме се заеули клуба да бъде готов за тези предизвикателства, и от организационна гледна точка, и от финансова, и от спортно-техническа“, каза още Жлябинков.

„Отборът ни показа, че е свикнал на доста тежки битки. Лигата беше доста трудна. Мисля, че нашият отбор е готов и ще бъдем един от сериозните фактори във втора лига“, каза капитанът на Миньор – Перник  Томислав Павлов.

Цялата пресконференция можете да видите ТУК

Коментари

коментара