Клип на Община Перник призовава: Кастрирайте безплатно кучето си!

Снимка: Архив

Първите стъпки към решаване на проблема с бездомните кучета на Перник са факт. Община Перник стартира мащабна кампания за безплатна кастрация на домашни кучета в града и по селата. Започна преброяване на кучетата, а желаещите да кастрират домшния си любимец може да получат талони за безплатна кастрация.

Вече има 13 записани от град Перник желаещи безплатна кастрация на домашните им любимци. Прави впечатление, че много от тях са кучета с породи. Кучетата ще се кастрират на 30-31-ви май на място в общинския кучешки приют. На ден се очаква да се кастрират около 15 кучета от списъците, които списъци продължават да се дописват успоредно с кастрацията на първите кучета.

Относно кастрацията на домашните кучета по селата, тя ще се извършва в специални подвижни лаборатории на място, тъй като повечето възрастни хора нямат възможност да докарат до Перник домашните си любимци. А списъкът с желаещи за кастрация и там е голям.

От Община Перник вече направиха и клип с призив перничани да се включат в кампанията. Ползите за града ще са големи. Очаква се драстично да намалеят уличните кучета, а стопаните автоматично се освобождават от годишен данък за кучето си.

Коментари

коментара