Кметът на Перник: Въпрос на дни е водният режим да отпадне

„Пред Перник предстоят доста ремонтни дейности, но след 3-4 години градът ще има съвсем различен хоризонт за развитие. Бяха отпуснати огромни по мащаби средства, каквито ние не можем да си позволим. Един цял квартал вече е с почти изцяло подменена структура. Обемът на язовир „Студена“ вече е 17 млн. кубика и е въпрос на дни водният режим да отпадне“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров в ефира на „Плюс-Минус. Коменатарът след новините“ по Нова тв.

Той коментира и присъствието на финансовия министър Владислав Горанов на проверката в Перник по-рано днес.

„Нормално е, когато се отпускат средства за инфраструктурни обекти и се обсъждат идеи за бъдещи такива, финансовият министър също да присъства. Все пак той и премиерът заедно отговарят за публичните ресурси“, каза кметът на Перник.

Владимиров обясни, че градът е срещнал много проблеми през изминалите месеци – водната криза, пандемията от COVID-19, както и скъсаната стена на шламохранилището. Той добави, че строежът на пречиствателна станция в града вече е започнал.

„През следващата година предстои още един ремонт от голямо значение. Той е за подмяна на амортизираната канализационна мрежа и за изграждането на несъществуваща такава“, каза Владимиров.

Кметът на Перник обясни, че при 72-часовите проби на водопровода от Белмекен е имало авария. „След пробите авария не е имало. Този водопровод изпълнява своята функция„, заяви той.

От Нова тв попитаха червения кмет Станислав Владимиров при все добрата му комуникация с премиера на страната Бойко Борисов по проблемите на града, в какви отношения е с лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„Нямам проблем с никой във вътрешнопартиен план, напротив. В прекрасни отношения съм с моите партийни другари. Това няма ноищо общо с взаимоотношенията ми с централната власт. Аз съм кмет на всички перничани, на целият град и съвсем нормално е да търся добрата ковуникация с изпълнителната власт за всички онези проблеми на града, които са трупани години, години назад във времето. Няма как да не съм доволен от това, че срещам разбиране от премиера Бойко Борисов по въпросите на града“, каза Владимиров.

Коментари

коментара