Премиерът Бойко Борисов отново в Перник!

Премиерът Бойко Борисов отново е извънредно в Перник – навръх годишнината от голямото земетресение. Заедно с кмета на Перник Станислав Владимиров , премиерът на България инспектира няколко обекта в града.

Кметът Владимиров показа на премиера Борисов какво е свършено за пернишкия квартал Църква. Подменена е цялата водопроводна инфраструктура. Владимиров посочи, че по основната улица на квартала е имало много течове.

„Цялата улица беше лейка“, каза кмета на Перник.

Бойко Борисов спря майка с количка и я заговори дали е доволна от новата улица.

Колата на Бойко Борисов, заедно с министър Нанков и министър Горанов инспектира подмяната на водопровода и докъде са стигнали ремонтните дейности.

Нанков показа едно парче тръба с думите: „Тази тръба е на 60-70 години“

Кметът Станислав Владимиров допълни, че ще бъде подменена голяма част от канализацията на града.  Кметът на Перник похвали и фирмата изпълнител.

„Много чисто работят, сериозни фирма“.

Бойко Борисов попита как върви водопровда от Белмекен и дали е давал аварии. „Въпреки, че беше много критикуван, факт е, че този водопровод дава в момента вода на 30 000 души“, каза кмета Владимиров.

Колата на премиера мина и през новото кръгово в кв. Изток, като то бе похвалено от министър Горанов. След това бяха инспектирани и дейностите по подмяна на водопровода в кв. Изток.

Борисов заговори един от работниците, който го поздрави и каза, че чакат валяците и всичко е под контрол. Премиерът попита друг работник колко издържа тръбата. Отговориха му, че издържала 50 години.

„Копат здраво“ , коментира Борисов.

„Много е хубав Перник, чист е града, свети, много съм доволна. Продължавайте така с господин Бойко Борисов“, обърна се към кмета Станислав Владимиров жена от спирката в квартала.

„Правим 4 лота в целия град, с довеждащи водопроводи“, каза още Владимиров.

„Ако всеки в годините е првил по един лот сега да е направено“, коментира Борисов.

Владимиров спомена и велоалеята на Перник, която също е важна за дългия ни град и че много хора вече карат колела.

Станислав Владимиров припомни и за питането си като депутат за рушащия  се надлез „Иван Вазов“, който в момента се ремонтира. „Ти питаш, за да се свърши работа, а некои питат, за да се покажат пред телевизора, че ме питат“, коментира Бойко Борисов.

След надлеза, колата на Бойко Борисов се отправи към новия пътен възел „Марина бара“. Там премиера бе посрещнат от областния управител Емил Костадинов. Двамата размениха няколко думи. Борисов попита „Още пари искате ли?“.

„Това е областният управител на Перник. Кметът и областният управител са врагове,“ каза Борисов, искайки да подчертае колко добре работят двамата за Перник.
„Той е добър човек“, каза Владимиров за колегата си Емил Костадинов.

Бойко Борисов забеляза и това, че градът е окосен.

Кметът на Перник Станислав Владимиров спомена на прамиера за грандоманския проект на кръговото при светофарите на кв. Иван Пашов и се обърна към министър Нанков, че трябва проектът да бъде преправен. „То си е направено, какво да го правим, едни 200-300 000 и е готово“ , подкрепи идеята на кмета Бойко Борисов.

Колата на Борисов мина и през новата ул. „Граово“.

„Хората се сърдят, че е много хубав пътя и сме сложили полегнали полицаи. Няма начин. Още от първия ден започнаха дрифтове„, коменитра кметът Владимиров. Той обясни на Борисов, че цялата улица е била река и всичко отивало към сградата на полицията.

Фенка на Борисов от пожаранта се изтича към колата да го поздрави. „Да идвате да ни видите и нас. Ние си ви обичаме“, каза тя.

След обширната обиколка на Перник, премиерът Бойко Борисов отстави кмета на града Станислав Владимиров пред сградата на общината и му пожела приятен ден.

Коментари

коментара