Пияна шофьорка преспа в ареста на Перник

28-годишна е задържана за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

Вчера през нощта около 02, 30 ч., на ул. „Люлин“ в областния град е проверен лек автомобил Опел „Корса“, шофиран от 28-годишна перничанка. Алкохолната й проба се оказала положителна – 1, 28 промила. Жената отказала кръвна проба за химичен анализ и е задържана за 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство. 

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. 

На 31 януари тази година, в гр. Перник е проверен Фолксваген „Пасат“, управляван от 38-годишен мъж. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 5 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

Пиян шофьор на мотопед е установен в Земенско.

На 16 май на разклона за селата Елов дол и Чепино общ. Земен е проверен електрически мотопед, управляван от 60-годишен от с. Елов дол. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 75 промила в издишания въздух, а мотопедът бил без регистрационни табели. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка. Започнато е бързо производство. 

Шофьор на нерегистриран мотопед е установен в условията на специализирана полицейска операция от служители на РУ – Радомир. Акцията на полицията е проведена в края на миналата седмица при която са проверени 27 моторни превозни средства и 35 лица. Съставени са 2 акта за установяване на административни нарушения и 4 фиша. Започнато е бързо производство за управление на нерегистриран мотопед марка „Пиаджио“ от 57-годишен радомирец.

Коментари

коментара