Девети май – символ на единство, мир и просперитет

Девети май – символ на единство, мир и просперитет. На днешния ден европейците честваме Деня на Европа и 75 години от победата над нацизма.

Единението на европейските народи е градено дълго и трудно. В този тържествен ден, в който европейците празнуваме своето обединение, трябва да се замислим как да го запазим, защото само заедно можем да гарантираме нашето бъдеще и достойното място на България в обединена Европа. Отбелязваме и обединителната сила на сътрудничеството на европейските народи, което поддържа мира и демокрацията.

Днес честваме и Деня победата над нацизма във Втората световна война. Отдаваме дължимото признание на всички, имали смелостта да се изправят срещу дулата на нацистките оръжия и отдали живота си в името на свободата и бъдещето на Европа.

Днес отдаваме почит и признателност към българските войни, които дадоха своя принос в победата при Струмица, Ниш, Страцин и Куманово, край Печ, Драва Соболч и много други.

Нека помним подвига на всички, които направиха обединена Европа възможна и всеки ден да работим за разбирателството и единството между народите!

Честит празник!

Станислав Владимиров Кмет на Община Перник

Коментари

коментара