Кметът на Перник поиска „Топлофикация Перник“ да премине на газ

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров поиска „Топлофикация Перник“ да премине на газ.

„Топлофикация Перник“ всяка година има някакъв голям проблем. Авариите са чести, а когато времето е студено, не може да се отопли града. Крайно време е „Топлофикация“ да премине на газ“, каза пред ZaPernik.com Станислав Владимиров.

Според кмета, Европа отдавна бяга от такъв тип стари централи на въглища, а ние в Перник се чудим как с кръпки да удължим живота на ТЕЦ-а с още няколко месеца или година.

„Ще поискам от държавата срокове, в които да се задължи ТЕЦ-ът да направи инвестиции в модерно производоство на топлина. Не може да преливат шламохранилища, да се наводняват квартали на Перник, не може да има съмнения за замърсяване на въздуха, не може да оставяме на студено почти всяка зима“, каза Владимиров.

Кметът на Перник каза, че отговорна за топлофикациите е държавата, но той ще направи нужните разговори, за да декларира волята си за решаване на проблемите с ТЕЦ-а в Перник.

Здравето ми е приоритет„, каза кметът на Перник.

Както по-рано zaPernik.com писа, директорът на топлофикационното дружество в Перник Любомир Спасов заяви, от ТЕЦ-а чакат разрешение от държавата да започнат работа отново и чак тогава перничани ще имат топла вода. Към момента е невъзможна работа на газ, защото газовия котел не е достатъчно мощен, за да стопли водата на Перник.

Коментари

коментара