Три месеца Топлофикация чакала разрешение за строеж на ново шламохранилище

Преди три месеца ТЕЦ Република е депозирала в Министреството на земеделието искане за изграждане на ново депо, но такова все още не е дадено. Проектът за него е готов, но се очакват действията на държавните институции.

Това съобщи директорът на Топлофикация – Перник Любомир Спасов. Той увери, че в момента, в който им се даде подобно разрешение, ще направят новото депо в рамките на няколко месеца. То се предвижда да бъде в местността „Кудин дол“.

Към момента шламохранилището в Перник, което вчера преля заради спукана дига, вече е в края на експлоатационния си живот. Спасов обаче опроверга вчерашните думи на министър Караниколов, че шламохранилището е над 100 процента пълно и каза, че все още има някакви обеми, които да се напълнят. Още от септември месец 2016г. има разрешение да се започне техническа и биологична рекултивация на това шламохранилище. Техническата част означава да се запълни обемът до 100%, да се изравни, за да може след това да бъде насипано с пръст и да се възстанови растителността, обясни Спасов пред бтв.

Директорът на Топлофикация -Перник каза, че някои от предписанията на МОСВ са изпълнени, а за неизпълнените се понася съответната административна отговорност.

Коментари

коментара