Прокуратурата проверява старческия дом в Радомир заради болните от COVID-19 служители

Районната прокуратура в Перник разпореди проверка след постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID-19 на служители от дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир.

На 1 май 2020 г., след постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID-19 на служители от дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир, Районна прокуратура – Перник разпореди проверка по случая на Областния управител на Перник, кмета на Радомир, директорите на РЗИ – Перник, Инспекция по труда – Перник, Дирекция Социално подпомагане – Радомир и ръководството на дома, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Прокуратурата следи за спазването на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, затова изисква от по-горе посочените органи да упражнят контрол и да предоставят информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им.

Изискана е информация и за броя на проведените изследвания за COVID-19, както и резултатите от тях, на персонала и на настанените към настоящия момент в дома лица.

Припомняме, че вчера социалния министър  Деница Сачева  съобщи за четирима социални работници заразени с коронавирус в Радомир. 

Коментари

коментара