Монтират ограда край река Струма в Перник – СНИМКИ

Вече започна монтирането на оградата по коритото на река „Струма“. Първите платна от металното съоръжение са поставени при входа на градския парк.

Оградата се монтира директно към земна основа чрез система от винтове. Този подход е изключително щадящ природата, а освен това е и икономичен, обясниха от общинското предприятие „Жилфонд“, което монтира съоръжението.

Конусообразното тяло и натискането на почвата гарантират повишена стабилност, сигурност и безопасност. Винтовете са стоманени, ковани и галванизирани, чрез потапяне в стопилка, с което се гарантира дългият им живот. Тази модерна система за фундаменти гарантира фиксиране на конструкции за много кратко време.

Както ZaPernik.com вече писа, при монтажниците пристигна на колело председателят на общинския съвет на Перник Димитър Колев.

По същото време оттам мина и кметът на града Станислав Владимиров.

Димитър Колев предложи, ако е възможно оградата да се смъкне малко надолу, тъй като разстоянието в долната част е по-широко и може през него да се промъкне топка. „Кмете, кажи си ти тежката дума“, обърна се той към Станислав Владимиров.

Много родители изразиха задоволството си, че съоръжението се изгражда първо в тази част на реката, защото около Двореца на културата често играят много деца.

Коментари

коментара