Треньорът на „чуковете“ Юри Васев за баража Миньор – Септември

Няма пречка и Миньор, и Септември да бъдат част от професионалния футбол през следващия футболен сезон. Това смята треньорът на „чуковете“ Юри Васев по повод разразилия се скандал с решението на БФС за бараж.

„Защо да не стане така, че и ние, и Септември да сме част от професионалния футбол? Думите на Румен Вълков ни обнадеждават и всъщност наистина няма причина клубове да не могат да получават покани за Втора лига. В БФС има много мъдри хора и вярвам, че ще се вземе правилното решение. Имаме уверение от общинското ръководство, а също и от бизнесмени, че ще поддържат клуба, ако се случи да преминем в по-горно ниво“, каза Васев в интервю за Топспорт.

Припомняме, че недоволството се породи от решението на БФС единственият бараж за влизане в по-горната група да е между Миньор и Септември, които са с удна точка разлика. Според перничани, които са първи във В група, това решение е несправедливо. Те написаха и протестно писмо срещу решението на БФС и настояха, че ще го обжалват. от Септември, напротив, бяха доволни от решението на националното футболно ръководство.

Така се породи идеята спорът да бъде решен, като и двата клуба директо в пакет влязат в професионалната лига. Окончателното решение за това предстои.

Коментари

коментара