Преразглеждат решението за бараж между Миньор-Перник и Септември-Симитли

Председателят на аматьорския футбол за България Румен Вълков обяви, че аргументите на Миньор (Перник) ще бъдат разгледани и лично той не изключва промяна на решението на БФС за развръзката в Югозападната Трета лига.

Известно е, че от централата решиха победителят от тази група да се определи с бараж между перничани и Септември (Симитли). И макар отборът от Перник да е лидер, а Симитли да е втори отборът на септемврийци има точка по-малко и мач по-малко.

Аргументите на Миньор са, че при такава ситуация временното класиране трябва да остане крайно, а това, че отборът от Симитли има мач по-малко не е техен проблем.

„Решението за момента остава, но аз няма как да го променя еднолично. Знаете, че тези неща зависят от Изпълкома. Със сигурност ще се вземат на предвид аргументите на Миньор и честно казано в тях има доста логика. Не искам да се ангажирам с каквото и да било, но за в бъдеще всичко е възможно“, обяви той пред нашата медия.

„Проблемът в момента обаче е много по-сериозен от това първо място и той е да запазим третите лиги цели, както и областните групи надолу. Има обаче голям проблем и с втория ешалон, тъй като има 4-5 отбора, които могат да не могат да играят през следващия сезон поради финансови проблеми“.

„Виждам, че се заражда някакво недоволство срещу това решение на БФС, но си мисля, че трябва да се вземе на предвид ситуацията. Със сигурност има отбори в Трета лига, които искат да играят във Втора и не изключвам да се стигне до там да се канят отбори за попълване на първенството“.

„Ще направим среща с кметовете на всички общини с отбори, които са в аматьорския футбол и ще видим какво ще се случи и кой ще може да играе и кой няма да може. Знаете, че тези отбори се издържат от общински пари все пак, а в момента бизнесът не може да работи пълноценно, държавата е в извънредно положение. Не се знае кога изобщо ще продължи това“.

„При всички положения Купата на Аматьорската лига ще се доиграва вероятно през есента, тъй като знаете, че аматьорският футбол в момента е изцяло спрян. Работим в такава насока“.

Източник: Football24.bg

Коментари

коментара