Кметът на Брезник последва примера на Станката

Кметът на Брезник Васил Узунов последва примера на колегата си от Перник Станислав Владимиров и внесе предложение за облекчаване на бизнеса в община Брезник заради въведеното извънредно положение. Узунов предложи на брезнишките съветници пакет от мерки, които да облекчат икономически бизнеса в града, като търговските обекти се освободят от заплащане на такса за ползване на тротоарна площ и местата върху които са организирани пазари (открити и закрити).

Кметът предлага още освобождаване от заплащане на наем за периода от 13 март 2020 година до отмяната на извънредното положение, ползвателите и наемателите на общински помещения и терени, които имат сключени договори за наем и ползване на обектите и терените и които са затворени на основание заповедта на Министерство на здравеопазването.

Над 20 са търговските обекти, които биха били облекчени с предложението от кмета мерки. Обектите се намират на различни места в град Брезник и брезнишките села Долна Секирна, Бегуновци, Кошарево и Ноевци. Площите, които използват са между 1 квадратен метър и 188,82 квадратни метра. Те представляват тротоарни площи, помещения, терени и други. Част от тях се намират в сгради на кметства или читалища по селата. Това става ясно от справка за наеми, които са действащи в периода на обявеното извънредно положение на 13 март, пише сайта zapadno.com.

Припомняме, че подобни мерки внесе като предложение и кмета на Перник Станислав Владимиров. Днес то трябва да бъде гласувано на заседание на Общински съвет и ако съветниците са „За“, предложението за облекчаване на търговците в рамките на извънредното полжение ще станат факт.

Коментари

коментара