Извънредно: Станката спира наемите на общинските обекти в Перник за 2 месеца

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров – Станката реши да предложи на председателя на Общинския съвет Перник Димитър Колев и общинските съветници, наемаетелите на търговските общински обекти в Перник да не плащат наеми по време на извънредното положение, научи ZaPernik.com.

Г-н Владимиров, решихте да облекчите търговците – наематели на общински терени в Перник. По какъв начин?

В тази трудна ситуация, в която голяма част от тях не работят или работят при много малък обем на приходи, реших да ги облекчим. Това е малък жест към дребния бизнес в град Перник. Предложението ми е за срока на извънредното положение от месец март до месец май да не се заплащат дължимите суми за наеми към Община Перник.

Какви точно са тези обекти, които ще бъдат облекчени?

Това са магазини за обувки, пицарии, магазини за дрехи, сергиите на пазарите, кафенета – всички, които ползват общински терени за своя бизнес.

Ще има ли обекти, за които това облекчение няма да важи?

Това са рекламните билбордове в Перник, гаражи и тротоарното право на хладилниците, ползвани основно от магазините, тип нонстоп. Те ще продължат да плащат наемите си.

Откога ще влезе тази мярка?

Тя ще влезе със задна дата от началото на извънредното положение. Решението трябва да бъде гласувано от Общински съвет. Проведох разговор с председателя Димитър Колев, който пое ангажимент да разговаря с различните политически сили. Той е категорично подкрепя облекчението. Очаква се сесията на Общински съвет да бъде в края на месец април, като решението отново казвам, че ще влезе със задна дата.

Коментари

коментара