Перничанките Маги и Вера от фирма за почистване: Двойно повече ни търсят заради пандемията

Прибери се на чисто! Това е мотото на Почистваща фирма Чистофайни град Перник, които влизат и изчистват до блясък домове и офиси в града и околията му. Кои са те? Пред Zapernik.com за интервю са Маги и Вера, съоснователи и съмишленици.

Здравейте! Интересно и оригинално име. Как го избрахте?

– Привет! Чистофайни е точно и кратко описание на жените, които създадохме фирмата и критерия, по който набираме кадри, т.е. хора, които обичат да чистят, респективно и клиентите са ни хора, които обичат чистотата.

Как решихте да създадете вашата фирма?

Маги: Аз се занимавам с почистване от 20 години, имах доста клиенти, които ме познават, а Вера има 4 години опит в САЩ, където е награждавана 52 пъти за отлично почистване в хотел 5 звезди, има опит в управлението на хора и доста опит в маркетинга и изграждането на имидж .

Как започна всичко?

– Аз бях разочарована от работодатели, които искаха от мен да мия индустриални прозорци на -18 градуса температура за 25лв на ден, а тя беше освободена в напреднала бременност от голяма международна компания.
Така решихме да се съберем и създадем нещо, което обичаме и вършим добре. Нещо, което да помага на хората, които нямат време или желание за чистене, но обичат да се прибират на чисто. Потърсихме помощ от приятели, които да ни ориентират и обучат за работа с професионални машини и препарати, да изградим заедно бизнес план, модел и уникалност, лого, мото и документално да сме законни.

Разкажете ни за вашата дейност, какви са услугите, които предлагате?

– Ние предлагаме абонаментно почистване, пране на мека мебел, килими, мокети, столове, матраци, основни почиствания, почистване на отделни компоненти или почистване след ремонт.

Само в град Перник ли работите или предлагате услуги и в други райони?

– Районите, които обслужваме са Перник, Драгичево, Рударци, Делтахил, Радомир, Брезник, София, Нови Искър.

За колко време се почиства един дом?

– Абонаментно за 3 часа, Основно или след ремонт за 6часа. Прането е до 1 час и половина на компонент (диван, матрак, друго).

Разкажете повече за вашия екип!

– При нас работят 6 жени и 3 мъже. Общото между всички е че са перфекционисти в работата си, будни, работливи и с лекота общуват помежду си и с клиентите. Интересното е, че половината са с висше образование. Това е малко тъжно.

Какви са вашите клиенти?

– Всякакви клиенти имаме – богати – бедни, взискателни, приятелски настроени -недоверчиви, преговарящи за цени, доволни – маниаци. От опита си можем само да кажем, че в Перник повечето хора имат собствен бизнес и знаят как се случват нещата, следват правила, уважават труда ни и отношението е повече от добро. Предпочитаме ги стократно пред столичани.

Има ли практика да ви викат отново за почистване?

– За три години имаме 4 рекламации и клиенти, които повече не са ни потърсили, всички останали ни търсят редовно и ни препоръчват на свои близки и познати.

Промени ли се начинът ви на работа в условията на заплаха от коронавирус?

– Да, разликата е, че вече на 100% във всички случаи работим с маски, ръкавици и обилно количество дезинфекциращи препарати. Всички почистващи средства и техника се дезинфекцират след почистване, а кърпите и парцалите се изпират на 90 градуса. Като цяло отнема една идея повече време подготовката за почистване. Намаляха абонаментите, но пък има двойно повече основни почиствания.

Как могат да ви открият перничани, които искат да се възползват от вашата услуга?

Има много начини, ето част от тях:

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/pochistvanepernik/?notif_id=1585801072487895&notif_t=page_fan

Инстаграм: chistofaini_cleaning

Телефон: 0898929069

Имейл: [email protected]

Имаме регистрация в бизнескаталози, като: https://mypernik.bg/listing/pochistvashta-firma-chistofayni/

Обяви за град Перник: http://www.pernikdnes.com/ads/19039

Платформа за резервации: https://dizzmo.bg/p/pochistvanechistofaini/

Коментари

коментара