Бракониери ловят рибата в язовир „Студена“ – ВИДЕО

Бракониери ловят рибата в язовир „Студена“. За това алармираха от Централната рибоопазваща организация в Перник, които са сгащили на място трима бракониери, пуснали около стотина метра мрежа във водите на язовира. Бракониерите били изловени от термокамера нвчера, 28-ми март около 20:30ч. вечерта. Мрежата им обаче останала празна, тъй като са били разкрити бързо.

„Датата е 28 март, часът е 20:30 вечерта, намираме са на язовир Студена и както виждате вадим бракониерска мрежа. Наблюдавахме бракониерите с термокамера. Забелязахме ги – трима души. Причинатата поради която не ги залавяме са ИАРА Перник, които в момена пишат акт на бракониери, които са заложили мрежа на река Арката. Извадиха късмет този път, но следващия път няма да го извадят“, съобщават в клип на място от рибоопазващата организация.

„Ето какво правят боклуците, на язовира, който трябва да се охранява, на язовира, който допреди дни „береше душа“ и малкото останалата риба в язовира искат да я доунищожат“, гневни са момчетата от ЦРОО-Перник.

Те отправят молба към всички риболовци, когато забележат в пернишка област бракониери да сигнализират. Номерът на организатора на ЦРОО  е 0897640280.

„Анонимността ви е гарантирана, моля звънете. Трябва заедно да обединим усилия и да се справим с бракониерската пасмина“, призовават още от ЦРОО.

Коментари

коментара