Медицински служител от Перник призова: Помощ! Направете зелен коридор Перник- София за хората, които работят в болниците!

Снимка: Мая Илиева

Медицински служител Мая Илиева от Перник се обърна с призив към управляващите да бъде подсигурен зелен коридор Перник – София за всички, които работят в болниците и пътуват. Заради събирането на декларации и километричните опашки всяка сутрин, Мая не може да стигне до работното си място с часове, когато там имат нужда от нея. И въпреки, че вчера правителството каза, че медицинските служители ще преминават с предимство, без да им се иска декларации, това няма как да стане, защото всички са блокирани в капана на задръстванията.

Ето какво пише Мая в социалната мрежа:

ПОМОЩ!
До институциите: моля, направете ЗЕЛЕН коридор Перник- София – Перник за ВСИЧКИ хора, които работят в болниците!
Прибираме се за кратки часове в къщи трябва ли да тръгваме и три часа по – рано за да стигнем навреме?
От както е въведена заповедта за декларациите положението е ТРАГИЧНО всеки ден в двете посоки.
Днес е същото(събота е)….още съм в задръстването, а от 6 ч съм на път!
Помогнете!

Перничани са съпричастни с проблема на Мая.

„Предлагам да се обърнете към Щаба.Нека да сложат на колите ви на предното стъкло червен кръст и да ви пропускат с предимство“, пише Соня.

„Тези хора-лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари не просто ТРЯБВА да отидат на време на работа. ТАМ ги чака някой, който може и да не дочака. Затова не им трябват песни и ръкопляскане, а бърз зелен коридор още от самия град.
Там в болницата може да съм аз, ти, той, то…., не искам да се моля да дойдат на време, за да ми помогнат!“, казва Гергина в  групата „Видяно в Перник“.

Коментари

коментара