Машина пръска срещу коронавирус жп спирка „Метал“ и жп гара „Перник“, чешмите в с. Рударци, с. Кралев дол и кв. Калкас, кварталите Проучване, Твърди ливади, Байкушева махала, Могиличе, Ралица, Марина Бара, Рудничар и Дараците

В съботния ден продължи дезинфекцията на улици и обществени места в Перник, през които преминава най-големият поток от хора и автомобили. Както вече писахме, улиците бяха третирани с машина, която разпръсква дезинфектант до 35 м. Така той обхваща и металните огради и конструкции около тях.

Обработени бяха и подлезите на жп спирка „Метал“ и жп гара „Перник“, както и обществените чешми в с. Рударци, с. Кралев дол и кв. Калкас. Третирани бяха и основните улици в кварталите Проучване, Твърди ливади, Байкушева махала, Могиличе, Ралица, Марина Бара, Рудничар, Дараците.

Обработени с дезинфектант бяха и ромските квартали, където са осигурени и дежурни екипи на общински инспекторат и МВР, за да няма струпвания на големи групи от хора.

Препаратите, с които се извършва дезинфекция са безвредни за хора и животни. През следващите дни дезинфекцията в други части на града ще продължи.

 

Коментари

коментара