Има ли гаранция, че водата от новия водопровод ще става за пиене? 

Какви са гаранциите, че водата, която ще потече по новия водопровод през Мало Бучино ще става за пиене? Това питат перничани на пощата на zaPernik.com.  По този повод се свързахме с областната администрация на Перник за повече информация. 

Оттам ни увериха, че както софиянци пият от тази вода, така и ние ще пием без проблем.

В момента се прави промивка и дезинфекция на цялата система на новия водопровод  и резервоара.  След 72 -часово тестове ще се вземат проби за качеството на водата и ако всичко е наред, перничани спокойно могат да ползват водата за питейни нужди, като и правят софиянци, които пият същата вода.

Припомняме, че при една от тестовите проби на пускане на водата миналата седмица изби една от връзките. Проблемът беше бързо отстранен, а тестовете по водопроводната тръба продължават. Днес стана ясно, че от началото на другата седмица пускат водата за града и перничани ще могат да ползват софийската вода. Това ще облекчи и режима, като се очаква да имаме вода от 6 сутринта до 22 вечерта. Водата ще се спира само вечер. Междувременно язовир „Студена“ ще продължи да се пълни, без да се налага да се взима от него.

Пускането на водата ще е спокойствие на перничани в условията на пандемия и извънредно положение, когато хигиената е крайно необходима, за да не се разпространява коронавирус.

Коментари

коментара