Перничани се оплакват от липса на вода в условия на грипна епидемия: Три квартала на Перник и три села с вода само до обяд

Перничани продължават да се оплакват от липса на вода до редакцията на ZaPernik.com. Тежко е положението в пернишкия квартал Калкас, където вчера за пореден ден няма вода. Безводието още повече стресира хората в условия на грипна епидемия и опасен коронавирус.

В кв.Калкас за пореден ден няма вода! Това не е хуманно в момент на епидемии и вируси! Нито през деня нито през нощта не се пуска водата, оправдават се, че някакви филтри се запушвали и водата била мръсна. Как при положение, че водата идва от едно и също място в кв.Изток и Мошино има вода, а за Калкас е мръсна, пише ни Методи.

В село Богданов дол също се оплакват, че водата не идва редовно:

Вчера слава Богу, след три дни в село Богданов дол на ул. Цар Симеон дойде водата в около 15 ч. и спря в 19.00ч. без никава логика с обявения режим.  В 20.30 ч. вода няма къде е обявеният режим ? КОГА ЩЕ ИАМЕ ИЛИ НЯМА ДА ИМАМЕ ВОДА, ВиК Перник, пита Людмила.

В град Батановци също са го закъсали. „Защо не пишете как в Батановци няма вода от 48 часа близо“, ядосва се Светльо.

Причината за всичко това е , че някои квартали на Перник и няколко села около града от вчера са с променен график за водоподаване, става ясно от официално съобщение на ВиК-Перник. Три квартала на Перник и три села около града, ще имат вода само до обяд.

Високите зони на гр. Перник, кв. “Ралица“, високите части на кв. “Могиличе“, кв. „Калкас“, гр. Батановци, с.Лесковец, с. Богданов дол, с.Черна гора и с. Ярджиловци ще получават вода от 05.00 ч до 12.00 ч, се казва на сайта на дружеството.

Досега кварталите „Ралица“ и „Могиличе“ имаха вода в часовете между 16:00 и 23:00 ч. А от кранчетата на селата Богдановдол, Черна гора и Ярджиловци потичаше вода от 17:00 до 22:00 ч.

Причината за промяната на режима е замътяване в яз. Студена и невъзможността да се пречистят необходимите количества за питейно-битови нужди, графикът на режимното водоподаване, обясняват от местното дружество.

По думите им промяната е временна и ще се прилага до намаляване на замътяването на водата във водосборната зона на яз. „Студена“. Във всички останали райони на Перник и прилежащите села, които се водоснабдяват от яз. „Студена“, ще получават вода по досега действащия режим.

Междувременно стана ясно, че днес водата във високите части на кварталите Мошино и Изток ще дойде със закъснение. Причината е, че ще бъде монитран спирателниая кран на довеждащия водопровод на Клон2, на бул.“Юрий Гагарин“ в района на Автосервиза. Монтажът е във връзка с изграждането на новия водопровод за Перник.
От ВиК Перник уверяват, че веднага след монтажа водата ще бъде пусната.

Коментари

коментара