Обсъждат пускане на водата в Перник заради грипа

Кметът на Перник Станислав Владимиров прави предпоставки, за да се пусне водата на перничани във връзка с грипната ситуация в страната, научи ZaPernik.com.

Към момента кметът е разговарял с министри от правителството на Бойко Борисов и директора на ВиК Перник, да се пусне вода през целия ден на хората от Перник.

В условия на грип, липса на дезинфекциращи средства в аптеките, настоявам водата за перничани да бъде пусната през целия ден максимално скоро. Предложението ми е да останем  на нощен режим„, каза пред ZaPernik.com Станислав Владимиров.

Обсъжда се вариант водата да тръгва в 7 или 8 часа сутринта и да не спира до 23 часа.

Повод за извънредната инициатива на кмета на Перник  е върлуващия грип на територията на страната, а от вчера и появата на коронавирус у нас.  Лекарите предписват по-висока хигиена, затова се налага да се предприемат извънредни мерки.

Не може един град да бъде оставен без вода по време на върлуващ грип. Водата ни трябва, за здравето на хората„, казва Станислав Владимиров.

Пускането на водата не може да се случи обаче от понеделник. Реалистичният срок е сряда, но всичко зависи от министъра на водите Емил Димитров – Ревизоро и дали той ще разреши да се ползва повече вода от язовир „Студена“.

Отношенията между Ревизоро и другите министри обаче са опънати до краен предел, заради арестите в неговото министерство. На никой не му се ходи в затвора, затова ако има пускане повече вода за перничани, то това трябва да бъде законно.

Дали Ревизоро ще иска да направи това, или ще се страхува да не стане като Нено Димов, предстои да видим.

Коментари

коментара