Пречиствателната станция на богаташите от Делта Хил се счупи, фекали текат по милионерските им улици

След получено писмо от прокуратурата във връзка с неработеща пречиствателна станция за отпадни води на Делта хил, кметът на община Перник Станислав Владимиров сигнализира областния управител Емил Костадинов и заедно с него и експерти от общинската администрация отиде на място.

Веднага след като бе установено, че проблем в работата на пречиствателната станция има, бе намерено техническо лице, което да я управлява ръчно. Това бе направено с цел водата да не прелива, за да не предизвика екологичен проблем, докато се изчисти начинът на управление на съоръжението.

Пречиствателната станция за отпадни води на Делта хил е дарена на община Перник след изграждането й от местните частници.

От своя страна през миналата година общинската администрация я прехвърля окончателно на ВиК асоциацията, за да може дружеството да я стопанисва.

През изминалите месеци обаче водното дружество не е намерило техническо лице, което да извършва поддръжка на съоръжението. Затова, за да не се повтарят подобни инциденти община Перник осигури специалист.

Коментари

коментара