ИНТЕРВЮ: Задължаваме ПФК „Миньор“ да влезе в „Б“ група!

Десислав Аспарухов

Човекът, който предложи да се увеличат парите за ПФК „Миньор“ – общинския съветник и зам.председател на Общинския съвет Десислав Аспарухов пред ZaPernik.com за целите и финансовата 2020 година на ПФК „Миньор“.

– Господин Десислав Аспарухов, увеличава ли се издръжката на футболния отбор „Миньор“ за 2020  година?

Да, увеличава се издръжката на ПФК „Миньор“, по мое предложение и гласувано от Общински съвет Перник се увеличава издръжката на футболния клуб на 250 000 лева за 2020 година. Целта е влизане на футболния отбор „Миньор“ Перник в „Б“ група.

– Какво ще се случи, ако целта не бъде постигната?

С така гласуваното решение, ние поставихме ясната цел пред спортно-техническото ръководството и футболистите на „Миньор“ да влезнат в „Б“ група. Осигурихме им спокойствието. Ако тази цел не бъде постигната, ще бъде много трудно парите за футболния клуб да бъдат оправдани.

– Секретарят на Общината Мартин Жлябинков вдигна скандал в своя фейсбук профил, като ви обвини, че политиканствате, вадите дивиденти с използване на емблемата на града „Миньор Перник“. Как бихте му отговорили?

Искам да кажа на Мартин Жлябинков да се научи кой взема решенията в Общински съвет. ОС е политическия орган в Общината. Там се водят политики. Там се правят и гласуват предложенията. Общинският съвет е единствения, който взема решения, а г-н Жлябинков и общинската администрация са изпълнители на решенията на Общински съвет. Ако на него му е за първи път влизане в зала, да вземе да прочете и да се научи.Жлябинков не е в час със спорта. Той за първи път влиза в Миньор.

– Как ще коментирате тезата, че парите за футболния клуб „Миньор“  са пари хвърлени на вятъра?

ФК „Миньор“ е институция в града. Трябва да заеме мястото си където трябва да бъде – да бъде в „А“ група. След като влезе в „Б“ група, каквато цел сме му поставили, трябва да търсим спонсори, за да може да продължи напред.

Малко са несеирозно нещата поставени и с другите видове спорт в Перник. Вече колко години даваме средства на футболния отбор „Миньор“, за да влезем в „Б“ група, но сега имаме реалния шанс, на първо място сме, отбора върви добре и шанса е реален.

Звъннаха ми баскетболисти и спортисти от другите отбори, защото са недооценени, въпреки, че имат повече успехи от „Миньор“. Моята идея е бюджета за спорта да бъде 1% от бюджета на Общината. Предложил съм го още от времето на Росица Янакиева. Още тогава беше отхърлено моето предложение, защото големите партии искаха те да вадят девиденти.

Коментари

коментара