Близо 3 000лв. за онкоболни перничани събра постановката „Гераците“ на студенти от НБУ

2980 лв. бяха събрани от благотворителната постановка „Ние, Гераците“, която бе организирана като част от кампанията за набиране на средства за перничани с онкологични заболявания на община Перник и фондация „Богданова и Данаилова“.

Студентите от НБУ, които изиграха блестящо образите начертани от Елин Пелин в неговата повест „Гераците“ бяха бурно аплодирани от многобройната публика в театъра в Перник.

„Благодарим ви, че отделите от средствата и времето си, за да помогнете на наши съграждани в нужда. Инициативата, която поехме с фондация „Богданова и Данаилова“ тепърва набира скорост и до края на годината ще ви изненадаме с много други събития. Нека се насладим на постановката, която са подготвили тези млади хора, а аз съм сигурен, че е страхотна“, каза зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев.

Катрин Богданова и Венеция Данаилова, които са двигателите на инициативата, провеждана под патронажа на кмета Станислав Владимиров обявиха, че съвсем скоро ще изненадат перничани с нова театрална постановка на младите таланти от НБУ, която досега не е играна в Перник. Те благодариха на перничани, че продължават да даряват за такива благородни каузи и заявиха, че съгражданите ни са доказали, че са хора с големи сърца.

Коментари

коментара