Футболен клуб „Миньор“ – Перник с ново ръководство

Днес се проведе отчетно-изборно общо събрание СНЦОП „ФК Миньор“ – гр. Перник. По време на събранието бяха приети нови членове на сдружението. В дневния ред бяха гласувани и избрани нов Управителен и Контролен съвет на сдружението.

Новият Управителен съвет се състои от петима души. В него влизат представители на общинската администрация, на бизнеса и на феновете на футболния клуб, а именно: Ангел Вангелов, Ангел Христов, Валери Минев, секретарят на общината Мартин Жлябинков и Станислав Добрев. От длъжност бяха освободени досегашния председател на Управителния съвет, както и финансовия контрольор, тъй като същите не присъстваха на събранието и не представиха отчет за извършената от тях дейност.

„Една от целите на днешното общото събрание беше да приеме отчета на досегашния Управителен съвет и досегашния финансов контрольор на клуба. „С най-голямо съжаление искам да споделя, че за мен е недопустимо и неприемливо досегашния ръководен орган да не представи отчет за дейностите, извършени по време на управлението им“, сподели Мартин Жлябинков на дадена пресконференция непосредствено след края на събранието.

На общото събрание беше избран и контролен съвет. До момента клуба е нямал такъв, а само финансов контрольор в лицето на Иван Витанов. Контролният съвет ще бъде съставен от трима души – представител на фен клуба и хора, които да следят счетоводно-финансовия поток, постъпващ в клуба от спонсори и дарители, и съответно да контролират целесъобразното изразходване на средствата.

„Искам да подчертая, че общото събрание освободи само от длъжност председателя на Управителния съвет г-н Йордан Павлов и контрольорът г-н Иван Витанов, но не и от отговорност. Очакваме на следващо заседание на сдружението да бъдат предоставени техните отчети“, добави Жлябинков.

Визията на новото ръководство е от тук насетне ФК „Миньор“ – Перник, след дългогодишен период на пребиваване в аматьорския футбол да се върне там, където му е мястото, а именно в професионалния футбол.

„Новите Управителен и Контролен съвет ще направят всичко възможно от работата на клуба в организационен план да бъде максимално улеснена, за да може отбора да се върне в най-скоро време във висшия ешелон на футбола в България. Направили сме нужната организация, клубът да се чувства спокоен и финансово обезпечен“, заяви Жлябинков и изрази задоволство от спортно-техническия щаб в лицето на Юри Васев и Славчо Павлов, както и от колектива в отбора.

„Лидерът в Югозападната Трета лига Миньор (Перник) ще бъде на подготвителен лагер в Петрич. Това ще стане между 3-ти и 13-ти февруари“, съобщи Антон Симеонов – административен директор на ФК „Миньор“ – Перник.

В рамките на този период Миньор ще изиграе три контролни срещи. Първата е на 5-и февруари с Беласица, на 8-и е проверката с Банско, а на 12-и с Ком (Берковица). На 15-ти февруари ще бъде официалното представяне на отбора в контрола в Перник срещу Сливнишки герой. На 22 февруари е старта на първенството, когато „Миньор“ ще бъде домакин на „Надежда“ – Доброславци.

Днес се проведе и обществено обсъждане на бюджета на община Перник за 2020 г. В него е заложено субсидията за спорт да бъде увеличена на половин милион лева, като до момента общината е давала 300 000 лв. на година за спорт. Желанието на кмета Станислав Владимиров е през настоящата година средствата, изразходвани за спорт да бъдат увеличени с 200 000 лв., спрямо предходната година.

Коментари

коментара