Станката направи нещо немислимо за последните 30 години – СПРЯ ОГРОМНА ПАРТИЙНА ДАЛАВЕРА за десетки хиляди лева на месец

Кметът на Перник Станислав Владимиров – Станката направи нещо немислимо за последните 30 години. Със своя заповед, той прибира партийните клубове на всички партии в Перник, разположени на топ места в града и ги премества в административна сграда.

Десетелетие наред тези топ имоти бяха черната каса на партийните функционери в Перник, които под шапката на това ,че имат партия и право на помещение, кандидатстваха за такова, а после го преотдаваха и прибираха наема за себе си.

Във времето назад кметовете на Перник са давали най-добрите помещения в града на партийни шефове, съзнавайки, че това е тиха корупция.

Така законово помещението се води за партийна цел, а реално се използва за търговска. Парите от наема отиват най-често за шефа на партията или за купуване на гласове за определен съветник – също шефа на конкретната партия.

Кметът Станислав Владимиров е изпратил писмо до всички партийни клубове, които помещават помещения за магазини, ресторанти и офиси и им е казал да го освободят и върнат на Общината. Намерението на кмета е да даде тези топ помещения за търговски цели чрез търгове и Община Перник да прибира наема, а не партиите, както досега. По този начин ще влязат постъпления в касата на общинския бюджет.

На партиите ще бъдат дадени офис помещения в административната сграда на улица „Радомир“1, която се намира в центъра на Перник, зад общината.

Когато получили заповедта на кмета, от партиите поискали среща с него. Говори се, че на нея ще искат тази заповед да не се случва, или партийните босове да бъдат компенсирани с друга корупция.

По наша информация, кметът Станислав Владимиров ще приеме желаещите да се срещнат с него партийни функционери, но само при условие, че срещата е публична и се записва на видео, което след това ще се излъчи в ZaPernik.com.

За да видите за каква далавера е ставало въпрос, ето снимки от така наречените партийни клубове в Перник, които са огромна черна каса за десетки хиляди лева месечно.

Партия АБВ на бизнесмена Петър Първанов – Пл.Кракра 1, под пицария „Сан Марко“, бившето „Гергьовден“.
БСП прибира парите от 4 магазина на ул. Търговска 29 – кроасаните на ъгъла, Произведено в България, Юнона и Сантасе.
ПП „Българска партия либерали“ – ул. Петко Каравелов №2 вместо партиен живот продава обувки и дограми.
ПП „Българска партия либерали“ – ул. Петко Каравелов №2 вместо партиен живот продава обувки и дограми.
ПП „Единна народна партия“държи кафене в топ помещение ул. Благой Гебрев №17 до Езиковата гимназия.
Партия „Никола Петков“ -продава обувки на ул. Търговска №33
Партия „Обединени земеделци“ вместо да търсят нови земеделци, продават пици чрез пицария „Рагаци“ – ул. Розова долина №3
Едно от най-хубавите и големи помещения за партийна дейност държи партия „ОБТ – Български лейбъристи“ – ул. Търговска №14 на общинския съветник Милан Миланов. Но и там не кипи партиен живот , а се прибира тлъст наем от магазин за дрехи.
Политически клуб „Тракия“ -на ул. Петко Каравелов №2 продава спално бельо „Нощ и ден“.
Партия „Български демократически форум“ на Мария Маринова маже торти и сандвичи на ул. Благой Гебрев №17
Партия „Земеделски народен съюз“ – ул. Търговска №30 също продава дрехи на топ място.
Партия „БДЦ“ държи нонстоп на ъгъла на пл. Кракра №10
Партия ГЕРБ единствена ползва клуба си за партийни цели, но и те ще бъдат преместени в административна сграда.

Коментари

коментара