Водната криза няма да се реши в близките 2-3 месеца

„Водната криза няма да се реши в близките 2-3 месеца, но с всички мерки, които се предприемат сега очакваме увеличаване на водното количество. Ако успеем да го увеличим до 20 дни, ще можем да гарантираме, че няма да стигнем до водата на мъртвия обем от язовир „Студена“.  Не, че тя не може да се използва, но по-трудно ще се пречиства“, каза прокуриста на „ВиК“ Перник Камен Каменов.

„Отстраняваме безбройните аварии по трасето на водата в Перник, „Софийска вода“ помага, ще насочим цялата вода от Владайския канал към язовир „Студена“, ще пренасочим и вода от горната част на река „Струма“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Утре няма да се спира водата на перничани, като компенсация за днес, когато няма да има вода цял ден в Перник„, каза кметът.

„Още със застъпването, обявих, че всички институции ще работим заедно – с кмета сме на терен навсякъде. Правителството и г-н Борисов помагат и са съпричастни с перничани. Бяха отпуснати 2.7 милиона лева за пречиствателна станция, допълнително ще бъдат отпуснати още 2 милиона лева, за да може да се доведе горната част на река „Струма“ до язовира“, каза областния управител на Перник Емил Костадинов.

Две предприятия са ползвали чиста вода – „Стомана Идъстри“ и ТЕЦ Република. Към тях в момента не се подава чиста вода за битови нужди – подава се вода само за столовете и работниците, както навсякъде“, каза Камен Каменов от „ВиК“ Перник.

Коментари

коментара