Пълна лудница! Кметовете на Рударци, Драгичево и Кладница нахлуха при Ваньо Сушата във ВиК, хванаха се за гушите и се изпокараха

Кметовете на пернишките села Рударци, Драгичево и Кладница тази сутрин нахлуха в сградата на „ВиК“ Перник заради проблема с водата и се срещнаха с Иван Витанов – Ваньо Сушата. С кметовете на срещата присъстваха и областния управител Емил Костадинов и неговия земестник Иво Иванов, както и граждани от селата.

Срещата протече в пълна какафония и надговаряне, караници и неизслушване на говорещите се. А изводът е само един: безпътица и никакви решения.

По въпроса за авариите по селата, Витанов каза: „Миналата седмица изпратихме екипи, сега говорихме да се изпратят екипи от Видин, Благоевград, Кюстендил…“, опитва се да обясни Витанов, но бе прекъснат от кметовете и жители на селата, които стреляха с въпроси: „Защо това не се е направило, защо чак сега, знаете за проблема…“

Кметът на Рударци Богдан Богданов каза, че към момента в селото авариите са около 300. Той попита, като се въведе водния режим, ще се увеличат ли тези аварии. Отговорът на Витанов бе: „Ще се увеличат, много ясно„.

Вие нямате потенциал да се справите с авариите„, каза кмета на Дивотино Виктор Викторов.

На срещата бяха зададени въпроси за каптажа при Чуйпетлово, който не е почистен и прелива, за новия водопровод към Драгичево, направен от общината и защо не е пуснат…, но отговор така и не бе даден.

Изречението на Витанов: „Областният управител стои до вас, питайте го„, провокира въпрос от кмета на Драгичево Виктор Викторов : „Досега проблемът бе насочен към кмета на Перник, а сега към областния управител….

Не само, но и към другия кмет, защо не…Той че политиканства и говори само…„, продължи да наглее Витанов.

Витанов обаче бе прекъснат от Викторов: „Дайте да не политизираме, положението е бедствено„.

Кметът на Кладница попита Витанов дали има гаранция при спирането на водата във воден режим няма ли да замръзне тръбата, която е външна и минава над реката. А тя захранва цели махали, които са пред угроза да останат цяла зима без вода. Витанов му отговори, че ще се изпратят екипи.

Витанов се опита да се оправдае с липсата на вода заради поливането на градините, но отново бе словестно нападнат от кметовете: „А сега какво поливаме? Марулите ли?

Витанов избухна: „Колите си мият. Това не е моя работа, на кметството е работа, защото досега един акт са съставили от април до септември„, каза Витанов.

Кметът на Кладница попита какво ще допринесе режим на водата в селото му за пълненето на обема на язовира.  Техник от ВиК обасни, че в момента, в който се спре водата за с. Кладница, се пълни резервоара в кв. Църква в рамките от час до час и половина. Той на свой ред попита какъв отговор да даде на жителите от Църква, когато го питат: „От Делта Хил и Кладница повече ли са хора, че да нямат никакъв режим“, а те от кал ли са правени. 

Това извади извън релси кмета на Рударци Богдан Богданов, който върна контра въпрос: „А хората от улица „Мездра“, „Янтра“ и т.н. в Рударци, по-малко хора ли са от хората в Църква и защо аз толкова години нямам вода там!“. Кметът на Драгичево Виктор Викторов също започна да му приглася, че и неговите хора са хора.

Не може да държим 48 часа хората без вода„, категоричен бе кмета на Драгичево Виктор Викторов.

В крайна сметка лудницата с кметската свада приключи , докато Ваньо Сушата се отпусна на креслото и си пийна минерална вода.

Коментари

коментара