ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Кметът на Перник като Бойко Борисов: Не отиде на заседание на Общински съвет, на което си гласуваха заплатите

Кметът на Перник не отиде на днешното извънредно заседание на Общински съвет Перник, което се провежда, за да уреди заплатите на общинските съветници.

За първи път в скорошната история на Общината, кмет не се явява на заседание на Общинския съвет. Този маниер на управление е познат и от премиера Бойко Борисов. Той ходи на парламентарен контрол само, когато има питане към него.

Аз съм кмет на Община Перник, не общински съветник. Няма питания към мен, за да присъствам в залата днес. Темата със заплатите на общинските съветници е водеща за тях, но не и за обществото и кметската администрация. Ще ходя на заседанията на Общински съвет, когато кмета има работа на тях, а не за красота. Затрупан съм с несвършена с години работа, която трябва да се свърши на деня„, каза Станислав Владимиров пред ZaPernik.com.

„Това ли тонът на поведение на община Перник – диктатура. А ние трябва да бъдем машина за гласуване, защото в противен случай колегите в ляво няма да бъдат зала и ще пречат на работата на Общинския съвет“, попита Денислав Захариев – лидер на групата съветници на партия ГЕРБ.

Освен това още един скандал стана на заседанието на Общински съвет, заради което председателя Димитър Колев отива на прокурор. Прочетете тук. 

Коментари

коментара