Перничани на втори протест пред Областната управа, искат главата на Ирена Соколова

Втори протест готвят перничани, този път пред сградата на Областната администрация в Перник. Това съобщи организаторката на протеста пред ВиК Надежда Димова. Протестът се очаква да е по-мащабен и от първия, тъй като  в него ще се включат и недоволните от замърсяването на язовир Пчелина. Протестиращите ще настояват за оставката на областния управител Ирена Соколова и понасяне на отговорност за неглижирането на водния проблем на Перник. 

Ето какво пише Надежда Димова:

Както знаете днес проведохме среща-обсъждане за по-нататъшни действия, които са продължение на вече осъществилият се протест. С нас се свърза и Марио Антонов, който преди време беше организирал протест пред РИОСВ относно  замърсяването на река Струма и язовир Пчелина. Тъй като живеем в един град и въздухът, и водата са нужни на всички ни, ние решихме да се обединим в търсене на решения за проблемите ни. Срещайки се днес всички присъстващи изказаха своите мнения, идеи и предложения. След обсъждане и гласуване, срещата излиза със следните решения и искания :

1.Реши се, че ще се организира втори протест, който ще се се проведе пред сградата на Областната Управа.

2.Протеста ще се проведе през делничните дни и в работното време на администрацията.

3.Ще бъдат зададени въпроси до отговорните институции и ведомства относно мерките, които са взети за решение на проблемите с водата, от протеста на 20.11.2019г. до сега.

4.Имената на новите хора, които се присъединяват към нас са:

Марио Антонов
Надежда Стоянова
Илиян Стоименов

Когато уточним деня и часът на протеста, както и уреждането на всичко необходимо за него, допълнително ще ви информираме.

Исканията на протеста ще са:

1.Оставка и понасяне на отговорност от Областната управителка Ирена Соколова.

2.Настояваме Прокуратурата да обяви публично резултатите от досегашните проверки и даде прозрачност за разследването, за което сме сезирали.

3.Искаме да ни бъде гарантиран реален воден режим, който да бъде спазван стриктно,и да се отнася за всички в областта.

4.Искаме да се установи причината, поради която режима НЕ СЕ СПАЗВА в момент на криза, както и виновниците допуснали разхищението на водният ресурс да понесат наказания.

5.Настояваме за допълнителни аварийни екипи, които ако не могат да се назначат, то поне да се извикат на помощ, и да се спрат течовете, които и в момента ги има.

6.Пак настояваме екс Кметицата Вяра Церовска да понесе солидарна отговорност, заради неглижирането на проблема с водата.

 

Коментари

коментара