„Фантастико“ в Перник ще има боулинг зала

Българската верига хранителни магазини „Фантастико“ е с амбиция да изгради един от най-големите си обекти именно в Перник.

Както вече писахме, „Фантастико“ стъпва в Перник и ще се построи още догодина срещу ресторант „Казабланка“, непосредствено до новото кръгово в кв. Изток.

В момента текат процедури за закупуване на малки парцели в района, като до януари месец се очаква да бъде готов проекта, а строителните дейности да стартират в края на зимата, разбра ZaPernik.com.

За разлика от другите магазини от веригата, които предлагат предимно хранителни продукти,  „Фантастико“ Перник ще бъде мултифункционален комплекс с много забавления – игрални зали и дори зала за боулинг.

ZaPernik.com разбра още, че собственикът на българската верига Валери Николов е с пернишки корени – родителите му са от град Трън. Николов има амбицията „Фантастико“ в Перник да бъде голямата гордост от веригата хипермаркети.

Собственикът на веригата се е срещнал с кмета на Перник Станислав Владимиров, който му е обещал, че общината ще съдейства, за да може веригата да отвори максимално бързо.

Инвестицията ще е за около 6-10 милиона. Освен фирмите по строителството, които ще бъдат ангажирани за строежа, очаква се в Перник да се отворят нови работни места за около 200 души персонал.

Коментари

коментара