Зам.кметът на Перник Владислав Караилиев разби поредното шампанско в багер за първа копка на ул. „Граово“ и обясни защо ремонтът започва точно сега – ВИДЕО

Официално стартира ремонтът на една от големите улици в Перник – улица „Граово“.  Земестник кметът по строителните дейности Владислав Караилиев разби тържествено поредното шампанско в багера, който направи първата копка, видя zaPernik.com.

В рамките на 90 календарни дни се очаквма да продължи ремонтът на улицата. Стойността на проекта е около 100 000лв. Предвижда се цялостно преасфалтиране, нови бордюри и плочки, но преди това основна подмяна на водопроводната мрежа. Живущите на улицата добре знаят, че постоянно изникват течове, а ВиК разкопава и зарива, улицата е цялата в кръпки и неравности. Сега проблемът вече ще бъде решен.

В рамките на ремонта ще има затруднено движение и временна организация по улицата. Първоначално ще се преасфалтира едното платно, а след това и другото, каза Владислав Караилиев.

Той отговори и на въпроса защо точно сега се случва този ремонт, а отговорът му можете да видите във видеото на zaPernik.com.

Улицата е сред най- натоварените в Перник, като по протежението й има 15 кръстовища,  5 входа и 4 паркинга. Съществуващата пътна настилката е компрометирана- с множество неравности и дупки, а на места- и слягане. В лошо състояние са и тротоарите.
Ремонтът е наложителен, затова и обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община Перник за тази година.
Освен цялостното преасфалтиране, проектът предвижда подмяна на два съществуващи стари водопровода, смяна на бордюрите и изграждане на тротоарите.
„Това е поредният проект и доказателство за това как работи Общината през последните четири години и сериозните усилия, които положихме за пълна промяна на инфрактруктурата на град Перник“, каза временно-изпълняващия длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева.

Това е втората важна улица, ремонтът на която стартира този месец. Преди дни бе направена и първа копка на улица „Софийско шосе“.

 

Коментари

коментара