ПЕРНИК: Прерязаха лентата на новото кръгово в кв. „Изток“

В деня на град Перник официално беше открито новоизграденото кръгово кръстовище на входа на квартал „Изток“.

Този участък е една от  най-натоварените пътни артерии на територията на Община Перник, епицентър в движението на поток от транспортни средства с лично и обществено предназначение, който свърза нашия град със столицата и съседните населени места. Кръстовището е с важно значение за транспортно-комуникационната система на град Перник. Към момента оттук преминава трафика на около 20 000 моторни превозни средства ежедневно.

В рамките на проекта беше подобрена конструкцията на пътната настилка. Поставена е нова улична осветителна уредба с LED осветители – нова тръбна мрежа за кабелните и други последващи комуникации,  изградени и поставени нови кабелни шахти, както и 174 м. дъждовна канализация от стъклопластови тръби Ф 1000, 172 м. нова битова канализация с тръби Ф 400, 271 м. водопровод с тръби Ф 200, част от нов довеждащ водопровод за с. Драгичево.

Кръговото кръстовище  е осъществено с цялостно целево финансиране от  Министерство на финансите по проект на Община Перник на стойност 1 895 163  лв.

 На церемонията присъстваха кандидатите за кметове на Перник и „Изток“ Вяра Церовска и Емил Костадинов, благодарение на които  се реализира този проект.

Коментари

коментара