Секат горичката на град Батановци

Единствената останала горичка в района на град Батановци е на път да бъде изсечена, възмущават се жители на града. 

„Това вече минава всякакви граници! Една рехава горчика ни остана над стадиона и горската мафия я налази и нея!“, възмущава се Ивайло Иванов в групата „Актуално за Батановци“.

Хората коментират под поста му, дали има кмет в този град. Ивайло отговаря: “ Не знам дали има или няма кмет .. но все повече се убеждавам ,че тука не ни имат за хора , а за опитни мишки . Всеки ден ни тестват колко още може да понесем !“

Той е един  от младите жители на града, които наскоро залесяваха с фиданки околността.  Пред zaPernik.com Ивайло  заяви:

„Под формата на санитарна сеч подкараха горичката срещу стадиона на Батановци. Мисля, че са от горското, защото на дънерите има пръскано със спрей, като марка. Само тази горичка имаме и те от вчера я почнаха и нея“

Въпреки сечта, младежите на Батановци ще продължат да залесяват района. На 23-ти март те продължават залесителната си кампания с широколисни дръвчета в същата местност. Фиданките са от дарител.

Припомняме, че есента младите батановчани залесиха 400 фиданки дъб и бук. Сега дръвчетата се очаква да са повече и ще бъдат залесени  съвместно със сдружението „Дишай Перник“.

Коментари

коментара