Не само хората емигрират! Бездомните и болни кучета на Перник, къде са те сега? – СНИМКИ

Перник отдавна е затънал в кучешки проблеми. Десетки, стотици, хиляди кучета са изоставяни от стопаните си, изхвърляни още като палета, прегазвани, измъчвани и бити, оставяни да умират от глад, изтравяни….

Но има една шепа хора в Перник, които правят невъзможното възможно, за да спасят и да се погрижат за тези нещастни животни, с нищо незаслужили да са по улиците. Чрез своите усилия те успяват да намерят дом и нови семейства на безброй кучета и всеки ден да сътворяват по едно коледно чудо! Нашите помиярчета, болни, сакати и крастави биват осиновявани в семейства с широки сърца извън пределите на страната.

Аделина

И всичко това благодарение на една необикновена жена – Аделина, която с пълно право наричаме „Ангелът на бездомните кучета“. Защото само един ангел има такава сила да обича, да понесе мъката на страдащо животно, агресията и заплахите на мъчителите му и да му помогне. Тази жена не отказва помощ на нито едно четирикрако и рано или късно му намира дом по света и у нас.

Защото е Коледа. Защото трябва да показваме хубавите примери. Защото приказките трябва да бъдат винаги с щастлив край. Затова ZaPernik.com подбра няколко снимки, над които си струва да се замислим…и малко да се засрамим, може би…

Помните ли Руди?


Кученце, пребито в квартал Рудничар, със счупени предни лапи. Руди сега се казва Jesse и е бил шафер на сватбата на осиновителката си, дори е имал вратовръзка за случая. Намерихме го на боклука. Той е щастливо кутре, а героят който го преби, още си е там. В Рудничар, на боклука. Където му е мястото де…

Това кученце беше хвърлено пред вратата ми в чувал

След заминаването й в Холандия имаше много проблеми, поведенчески, нахапа много хора, защото отчаяно защитаваше щастието си. Осиновителката й не успя да я задържи, Нола атакуваше децата й и ревностно пазеше територията си, дотам че всеки гост биваше ухапан. След много перипетии тя е щастливо осиновена, невероятната Нола от не знам кое точно радомирско село.

ФРЕДИ, изоставен…

ФРЕДИ, изоставен в Общински кастрационен център Перник, осиновен в деня в който пристигна в Холандия в приемния си дом. Благодаря на холандската си приятелка за този спасен живот! Фреди се измъчваше в кастрационния център, но извади късмет да бъде зарязан там. Млад е и ще живее дълго и щастливо.

 

Хани, черната перличка

След година в търсене на дом, пристигна в Холандия!

Българската Надежда – Хоуп

Спомняте ли си битата „Надежда“ от Дивотино, на която мъчителят й бе извадил едното око и я бе провесил на сезал? Тя бе спасена от местния бизнесмен Арбен Хавльов, по-късно преместен в приемена дом в Бучино, но за съжаление почина. Струва си да си спомним за нея, защото нейната тъжна съдба е контраст не само на отношението ни тук, в България към кучетата, но и контраст със съдбата на други две „Надежди“.

Като тази Хоуп, полегнала до своя стопанин…

…и  още една Хоуп спи спокойна и обичана до своята стопанка Ивет.

Руслан с трите крака

Нашите три крака руслан най-накрая намериха страхотен и чудно прекрасен дом.

Джеки Чан с новото си семейство 

И ОЩЕ…

Така изглежда любовта, перничани…

Коментари

коментара