Пиян, дрогиран и с криминално досие перничанин е пребит от охранители пред НДК

Перничанин е главен герой в меле, станало пред Националния дворец на кутурата в София. Сканалът разпространи очевидец, който засне как охранители на частна фирма брутално ритат и пребиват младеж. По-късно се оказа, че момчетата са били двама, като единият е от Перник. Младежите са бири в неадекатно състояние, пияни и дрогирани. И двамата са с криминални досиета.
Единият от тях, този, който е бит, е със 144 заявителски материала. Това заяви за БНТ говорителката на 4-то РПУ в София, като добави, че и двамата са били лишавани от свобода.

Според нея все пак охранителите са превишили своите правомощия, но не може да коментира какво ги очаква, делото ще реши.

Ако това бяха полицаи, щеше да се започне дисциплинарно производство за нарушение на правата“, добави тя.

„Въпросните двама младежи не можем да ги открием до настоящия момент. Те не са проявили желание да подадат заявителски материал. Единият господин го търсим постоянно, но той не си вдига телефона. Понякога дава заето, което значи че е активен. Просто те явно не желаят контакт с нас към момента“, поясни говорителката, като добави, че един от младежите живее в Перник.

Коментари

коментара