Ненко Темелков чукна 70-години, празнува в „Калената пивница“ с 50 гости близки, приятели, колеги, депутати, хора, с които е работил, съученици и състуденти

Ненко Темелков

Емблематичният вожд на БСП в Перник Ненко Темелков празнува днес 70-годишен юбилей. От рано сутринта рожденикът получава поздрави за празника си , но големия купон предстои тази вечер в „Калената пивница“ на ковачевското село Калище. Там Темелков ще посрещне 50 гости за юбилея си – близки, приятели, колеги, депутати, хора, с които е работил през годините, съученици и състуденти, съобщи самият той ексклузивно за ZaPernik.com.

Ненко Темелков e дългогодишен председател на партията столетница в Перник. Бил е народен представител, общински съветник, заместник кмет. Към момента Темелков е в страни от политическата сцена на Перник, но не и от политическия живот на партията БСП. Той е член на националния съвет на БСП и работи в две комисии.

Политиката още не се е оттеглила от мен„, казва другаря Темелков.

За рождения си ден, освен здраве и внуци, Ненко Темелков си пожела: „Да си запазя всички приятели и уважението което надявам се те имат към мен, да си запазя уважението на перничани, защото въпреки възможностите, които съм имал да напусна родния си град, останах тук, семейството ми също. Повече от 200 години рода ми живее тук, надявам се, че и моите внуци ще останат тук. Защото Перник е в сърцето ми.“

Относно политическата ситуация, в която се намира в момента държавата Темелков сподели:

Аз бях един от хората, които работиха за създаването на новата Конституция. В нея заложихме демокрацията да бъде най-важния приоритет в България, след години на еднопартийност. Но поизроди се политическия живот, появиха се безкрайно много партии, което не допринесе за демокрацията. Тя е нещо, което се използва фасадно. Хората нямат чувство за справедливост – в правораздаването и в живота си. Като че ли се появи един капитализъм от възможно най- див вид, почти без средна класа. Това ми се ще в настоящето да се коригира, обществото ни да придобие онзи образ, който бе заложен в Конституцията. А за Перник ми се иска той да се развие отново като индустриален център и отново софиянци да пътуват към Перник, а не перничани да търсят препитание извън града, за да хранят семействата си„.

ZaPernik.com честити юбилея на Ненко Темелков и му желае здраве, дълголетие и….внуци!

Коментари

коментара