В ПЕРНИК: Рокаджии се борят с песен за живота на Ради от Ноевци

Бившият член на група D 2  – Дичо пристига в Перник, за да участва в благотворителен концерт в помощ на Радослав Енчев от брезнишкото село Ноевци

На сцената заедно с Дичо ще пеят рокаджийското Ady’s Trio и легендарната пернишка рок група Bad City. Благотворителният концерт ще се състои в клуб „Търтеите“ този четвъртък (25 октомври) от 20:00 часа. Клубът се намира в пернишкия квартал „Изток“ на улица „Благой Гебрев“ № 23Б.

В каузата да се помогне на Ради се включиха жители на село Кошарево, които преди около 10 дни организираха благотворителен футболен мач. Брезнишката духовност също спомогна за набирането на средства като дари 300 лева, които бяха събрани от курбана за Петковден в храм „Свети Георги Победоносец“.

Радослав Енчев е с поставена диагноза Остра миелоидна левкимия (AML) в съчетание с вътрешна тандемна аномалия на FLT3. Първият курс на химиотерапия не е дал резултат. Необходимо е закупуването на скъпоструващ медикамент от Германия, който може да подобри състоянието му. Спешно са нужни средства, които са непосилни за семейството. Медикаментът за лечението на Ради се казва Мидостаурин и струва около 25 000 хиляди евро в Германия. Във Фейсбук страницата Да помогнем на Ради беше публикувана болничната рецептата за лекарството.

На различни места в градовете Брезник и Перник вече са поставени дарителски кутии. Всеки, който желае може да помогне чрез банкова сметка за набиране на средства.

 

IBAN BG50RZBB91551009725134 валута BGN
За Радослав Росенов Енчев

Коментари

коментара